Макар и с известно забавяне, третият  том на поредицата „Родовата памет на банатските българи“ набира сили и през есента ще се появи на бял свят.

Поредното дарение от 20 лв. пристигна от Димитровград, от Иван Михайлов Софранов, който написа историята на своя род. Такава, каквата я е запомнил, побрал в страниците тъжни и весели спомени, разказвайки за клонки от голямото дърво на Киларвите от Бърдаре и Софранови от Гостиля, както и за много други родове, пресекли пътя им.

Предпоследно повикване за всички, желаещи родовите им истории да попаднат в третия том!!! Молим до края на юни да ни изпратите своите материали, за да можем да подготвяме книжката за печат.

Очаквана премиера в София – към края на септември.
 Коментари  
#1 Guest 11-07-2012 21:26
Abe v nasija Star Besenov ima mnogo semejstva Sofranovi, tam sa Sofran. Kakto vizdam i v Balgarija ima mnogo semejstva Sofranov, de ne sme vsicki edna rodnina?
+1 #2 Светлана Караджова 12-07-2012 09:11
Със сигурност са от един корен тръгнали, но е било преди доста години :-) А сега ще е интересно, ако повече от клонките Софранови разкажат историите си и да видим къде ще се срешнат в миналото.
Добавете коментарWarning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/falmisog/public_html/components/com_jcomments/tpl/default/tpl_form.php on line 210

Търсим Потомци

Родовата памет на банатските българи

Родовата памет на банатските българи Родовата памет на банатските българи

Разбери повече тук

Кулинарно

Традиционни банатски рецептиТрадиционни банатски рецепти

Виж тук рецептите на банатчаните