На 16 юни от 10 ч. в изложбената зала на Министерството на културата се събраха българи от всички краища на света, за да участват на празника, организиран от Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ). Деца от българските общности зад граница получиха наградите си за участието в конкурсите за рисунка и есе, които Агенцията организира всяка година.

"България в моите мечти" за пореден път бе темата на конкурса за рисунка и детските сърца ни показаха в картините си разноликото лице на Родината, такова каквото го виждат по време на ваканциите при баба и дядо, такова, каквото го пазят в спомените си, такова, каквото си го представят, защото никога не са били тук...

 

Изложбата бе открита от г-н Стефан Данаилов, министърът на културата, заедно с вицепрезидента на Република България г-н Ангел Марин и представители от ДАБЧ. С песните на вокална група "Дъга" доброто настроение бе гарантирано.
Моника Лацко от лицея в Стар Бешенов спечели трета награда в трета възрастова група, като първа награда не бе присъдена. С нея от Румъния дойде и майка й Габриела Бали, както и учителки от лицея - Анка Наков, Станка Велчов, Мария Керчов и шофьора им - Лука Първан. Кметът на Стар Бешенов, г-н Георги Наков също уважи събитието и поздрави Моника за ценната награда.

Гостите от Стар Бешенов бяха грижливо посрещнати от г-н Йордан Колев, който отговаря за българите в Румъния и Сърбия в ДАБЧ. А католическата енория "Свети Йосиф" отново любезно предостави гостоприемството си и приюти банатските българи, за което сърдечно благодарим.

 

Добавете коментарWarning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/falmisog/public_html/components/com_jcomments/tpl/default/tpl_form.php on line 210

Търсим Потомци

Родовата памет на банатските българи

Родовата памет на банатските българи Родовата памет на банатските българи

Разбери повече тук

Кулинарно

Традиционни банатски рецептиТрадиционни банатски рецепти

Виж тук рецептите на банатчаните