Хайдат, Брайкя, да се пребереми„Хайдат, брайкя, да се пребереми” е Концерт-спектакъл на Народно читалище „Съединение-1923” – с.Бърдарски геран Реализиран чрез проект, финансиран по програма „Живо наследство” на Фондация  „Работилница за граждански инициативи”. Ако искате да гледате на живо спектакъла на Народно читалище „Съединение-1923” – с.Бърдарски геран, ще имате тази възможност, посещавайки някоя от предстоящите изяви на състава.

 

  • На 28 август банатските българи от Бърдарски геран ще представят как се е правила сватбата по времето на нашите деди на Фестивал на сватбените обичаи в гр.Габрово, Етнографски комплекс "Етъра".
  • На 29 август, неделя, спектакълът „Хайдат, брайкя, да се пребереми” ще гостува в Русе. Заповядайте в салона на читалище "Зора", в близост до католическата църква, от 11, 30 ч.
  • На 9 септември от 19 ч. със спектакъла "Хайдат, брайкя, да се пребереми" ще бъде открит Белослатинският панаир. В големия салон на Народно читалище "Развитие-1892" - гр.Бяла Слатина жителите на общината ще имат възможност да видят още веднъж как едно малко село като Бърдарски геран пази традициите си и живее с тях.
  • Датата за представлението в София е 25 септември в рамките на Фестивала на етносите, организиран от Фондация "Работилница за граждански инициативи” Мястото - Борисовата градина, на открита сцена. Повече подробности – допълнително.

Спектакълът ще се излъчи и по Кабелна Телевизия „РАВА ЕТА ТВ” на 1 август от 20 ч. Повече информация в кои населени места можете да гледате тази телевизия ще намерите тук

Банатската сватба - началото на спектакълът Хайдет, брайка, да се прибереми!

За повече информация можете да ползвате следните контакти:

Народно читалище „Съединение-1923”
Мария Караджова – председател
ул.”Димитър Благоев” № 46
3259 с.Бърдарски геран
Общ.Бяла Слатина, Обл.Враца
Тел. 0885/ 55-13-60
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
skype: chitalishte.saedinenie
www.saedinenie1923.blogspot.com

 

Добавете коментар