Nick and Alekz

Годишнината от създаването на концепцията „Фалмис“ и припомнянето на първите стъпки на това начинание даде повод на един от хората, с които започна всичко, да инициира дарителска кампания за подпомагане на танцов състав „Фалмис“. Николай Бонов от 11 години живее в Канада, но като част от идеята „Фалмис“ остава съпричастен с живота на общността на банатските българи. В момента управлява собствена фирма Ammonite Coating Ltd, а на общественото поприще е член на борда на директорите на Българското дружество в Калгари.

По негова идея и с активното сътрудничество на Александър Живков, зам.-председател на Управителния съвет на Дружеството на банатските българи в България, създават сайта http://ourdeeds.net , в който основната кауза е да помагаш и даряваш на другите.

Така в Ourdeeds се появява обявата за набиране на средства за танцовия състав към Дружеството. Първото дарение по тази сметка идва от Николай Бонов – сумата от 314 лв. отива по следните направления:

- за отслужване на литургия на 25 януари от 18 ч. Католически храм „Свети Йосиф“ в София по случай 20-годишнината на концепцията

- за процентно покриване на кувертите на всички танцьори на „Фалмис“, които танцуват на празничния концерт на 26 януари „Фалмис и приятели“, за водещите и за двамата фотографи на състава. Кувертите са за организирания рожден ден на „Фалмис“ в ресторант „Москва“ в София на 27 януари, където ще се съберат банатски българи от София, от Румъния и бесарабски българи от Украйна.
………………….

Малко повече за начина, по който действа сайта, може да видите в профила на Николай Бонов http://ourdeeds.net/499-nick-bonoff/profile.html  Той дарява колата си на новодошло семейство от Венецуела и стойността на дарението се показва като Deed - Dollars (Дело/дела – Долари). Това е вид реклама, която е по-важна за фирми, отколкото хора. Тези суми се натрупват като дарени пари, което е една постоянна реклама за фирмата, сумите се показват там и могат да се видят от всеки по всяко време.