Събирането на средства върви много добре, за което сърдечно благодаря на всички Ви. В банковата сметка имаме вече 1554 лв. Тези дни ще внесем в банката и събираните на ръка пари в Бърдарски геран, за които даваме квитанция от Дружеството.
Когато обобщим данните ще изнесем и пълния списък на дарителите.

Ето дарителите в последните дни:

Светлана Францова (Гостиля-София) – 50 лв.

Ани Мирчева (Бърдарски геран-Козлодуй) – 25 лв.

Ани Тошкова (Бърдарски геран - Русе - Германия) - 25 евро

Можем да отдъхнем от напрежението поне малко, защото исканата от фондацията сума от 1 000 лв. вече е налице, така че ще можем да получим от нея  2 000 лв. както е по проект. Набирането на дарения обаче продължава само по една причина – книгата ще ни струва малко повече от това.

Със съдействието на Александър Карабенчев, банатски българин, който живее в Русе (син на учителите Петра и Петър Карабенчеви, които учиха стотици деца на Бърдаре) получихме оферта от русенска печатница. Книга от 200 страници, формат А5, офсетов печат, цветна корица и тираж 2 000 бройки с ДДС ще ни струва 4 400 лв.

Сега не мога да кажа дали ще имаме тези 200 страници текст и снимки или ще стане по-малка книжката, но поискахме примерна оферта за такъв обем, за да имаме някакъв ориентир. В процеса на работа ще държим всички в течение на събитията.

Все повече хора започват да се интересуват за начина, по който ще се създаде нашата обща книга за родовете, затова давам тук отново линк към едно от първите обръщения и пояснения за съществото на този общ труд - http://falmis.org/novini/bulgaria/181-kniga-za-rodovete-2009 

До края на юни молим всички, които са заявили или биха искали да участват с история на рода си да представят текст и снимки на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

За да може да се редактира събраното и да е готово да влезе в предпечат на 1 август. Изискването на фондация „Работилница за граждански инициативи”, която ни дава тези 2000 лева е на 1 октомври да имаме издаден продукт и да участваме в общия фестивал на общностите с резултата от проекта.

Планираме да направим представяне на книгата в София, Бърдарски геран и където още ни поканят. Рекламата на труда ни ще помогне да популяризираме още повече общността на банатските българи в България, ще издигнем имиджа й, а това е гаранция за успеха на нови начинания.

Добавете коментар