Както обещахме в началото на годината, Дружеството на банатските българи в България във връзка с една от целите, които си поставихме, да активизираме банатските българи по градовете и събуждането на самосъзнанието им за принадлежност към общността Ви съобщаваме, че започваме да организираме срещи на банатските българи.

Първо започваме в град София, а следващите месеци и в други населени места. Срещата ще се проведе на 28-ми януари 2017 г в ресторант (с песни, танци и музика), който ще трябва да подберем според броят хора които ще се запишат.

Датата е избрана неслучайно. През януари 1998 г. в Бърдарски геран започва да излиза малък вестник, наречен „Фалмис – Uvec falim“ – бюлетин на банатските българи. Първият брой е представен на 25 януари 1998 г. – в Католическата Църква на 25 януари се чества Обръщането на свети Павел, което е свързано с историята на развитието на общността  на „павликяните“, „палкенете“, банатските българи като цяло.

От тогава „Фалмис“ се развива, променя се, трупа опит, съмишленици, превърна се в сайт, в платформа, която движи дейността на Дружеството, а най-малкото „дете“ е Танцовият състав „Фалмис“, създаден през август 2016 г.

На 28 януари, събота, ще празнуваме заедно 19 години от създаването на концепцията „Фалмис“. Каним всички, които милеят за родното, за поддържането на неразривната си връзка с паметта и общността, да се присъединят към нас в този празник.

През януари 2018 г. ще честваме 20 години от създаването на концепцията „Фалмис“, а тазгодишната ни среща ще допринесе за изграждане на една по-комуникативна общност като цяло.

Кувертът за събитието ще е между 30 и 40 лв., цените ще варират според бройката на хората.

Необходимо е чрез някой от по-долните канали за комуникация да се запишете за събитието до 9-ти декември. На 10-ти декември ще изчислим бройката на записалите участници и ще започнем да набираме оферти за ресторант за тази бройка.

 

Kаналите за комуникация с организаторите:

Лично съобщение във фейсбук:

Съобщение на фейсбук страничката www.facebook.com/falmis.org

Телефонно обаждане

  • Тереза Чуканова – тел. 0887 58 18 88
  • Александър Живков – тел.0877 27 41 96
  • Светлана Караджова – тел. 0888 76 96 21

Изпращане на ел. поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Имайте в предвид, че при записване е желателно да дадете информация за:

  • Вашето име
  • Ваш личен телефон
  • Ваши гости за събитието (брой и имена)

Тези данни ще бъдат необходими на доброволците организатори след това да Ви уведомят за детайли.

Очакваме Ви !!!

Добавете коментар