Като редактор на първото издание и председател на Дружеството на банатските българи в България” обявявам условията за участие на автори във второто допълнено и преработено издание на книгата.

Кампанията стартира на 1 октомври и за шест месеца всеки желаещ може да работи по написването на своята родова история като във всеки момент от работата може да ме потърси за консултация и помощ, за да се изглаждат проблемите своевременно.

На 1 април 2010 г. процедурата по писане и събиране на текстовете приключва и влизаме в етап на редактиране и предпечат.

За издаването на книгата ще набираме дарителски средства, така че всеки, които може да помогне по някакъв начин – било с дарение, било с помощ при кандидатстване по проекти, моля да се обади – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите   и телефон 0888 76 96 21

Банковата сметка на дружеството ще намерите в сайта, но се обаждайте, за да може да отбележим името ви към дарителите на изданието.

Всеки автор трябва да представи най-късно до 1 април:

 - Текст в рамките между 10 и 15 страници формат А4 напечатан на хартия или под формата на файл.
- Архивни снимки – максимум 10 броя.
- Актуална снимка на автора
- Кратка биографична справка на автора


Специално се обръщам към организациите на банатските българи в Румънски и Сръбски Банат за съдействие, тъй като една такава книга ще стане по-богата и пълна, ако има участие и от тяхна страна.

Предложението ми е да работим съвместно и да направим паралелно издание – в България на кирилица и в Банат на латиница. За успешната адаптация на текстовете имаме достатъчно подготвени хора както тук, така и в Румъния.

Нека заедно да сътворим чудната картина на един завладяващ пъзел, който ще разкрие богатството и уникалността на нашата малка общност.

Добавете коментар


Търсим Потомци

Родовата памет на банатските българи

Родовата памет на банатските българи Родовата памет на банатските българи

Разбери повече тук

Кулинарно

Традиционни банатски рецептиТрадиционни банатски рецепти

Виж тук рецептите на банатчаните