Като редактор на първото издание и председател на Дружеството на банатските българи в България” обявявам условията за участие на автори във второто допълнено и преработено издание на книгата.

Кампанията стартира на 1 октомври и за шест месеца всеки желаещ може да работи по написването на своята родова история като във всеки момент от работата може да ме потърси за консултация и помощ, за да се изглаждат проблемите своевременно.

На 1 април 2010 г. процедурата по писане и събиране на текстовете приключва и влизаме в етап на редактиране и предпечат.

За издаването на книгата ще набираме дарителски средства, така че всеки, които може да помогне по някакъв начин – било с дарение, било с помощ при кандидатстване по проекти, моля да се обади – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите   и телефон 0888 76 96 21

Банковата сметка на дружеството ще намерите в сайта, но се обаждайте, за да може да отбележим името ви към дарителите на изданието.

Всеки автор трябва да представи най-късно до 1 април:

 - Текст в рамките между 10 и 15 страници формат А4 напечатан на хартия или под формата на файл.
- Архивни снимки – максимум 10 броя.
- Актуална снимка на автора
- Кратка биографична справка на автора


Специално се обръщам към организациите на банатските българи в Румънски и Сръбски Банат за съдействие, тъй като една такава книга ще стане по-богата и пълна, ако има участие и от тяхна страна.

Предложението ми е да работим съвместно и да направим паралелно издание – в България на кирилица и в Банат на латиница. За успешната адаптация на текстовете имаме достатъчно подготвени хора както тук, така и в Румъния.

Нека заедно да сътворим чудната картина на един завладяващ пъзел, който ще разкрие богатството и уникалността на нашата малка общност.

Добавете коментар