Валентин Антонов

Писателят Валентин Антонов  е роден на 17 март 1937 г. в с. Драгаш войвода, Плевенско. Не е банатски българин, но животът му преминава в тясна връзка с общността ни – жена му е католичка от Драгомирово. В творчеството му намира място историята на павликяните и банатските българи.

Обеща да представи в сайта ни накратко историята на Драгомирово като по този начин помогнем на всички, които проявяват интерес към това интересно село, но не могат да се доберат до литература по въпроса.

Тук можете да се запознаете с повече данни за писателя:

Има висше икономическо образование - специалност "Финанси и кредит"- от Стопанска академия " Димитър Ценов" Свищов. Работил е като кореспондент на Българското радио и Българската национална телевизия. Бил е завеждащ „Външни връзки” в СХК „Свилоза” – Свищов. След това е директор на академичната библиотека в Стопанската академия и хоноруван преподавател по „Организация и управление на научната информация”, управител на банков филиал на банка "ХЕБРОС".

Владее четири европейски езика. Участвал е в международни научни конференции, има публикации в европейски академични издания. Писател е, автор на следните произведения: „История на село Драгомирово”, сборника разкази „Дунавски легенди”, роман „Непокорните”, повестите „Пет алени рози”, „Венчален пръстен”, Кожа от кенгуру”, „Топлината на залеза”, „Преди да се затвори кръгът”, пътеписа „Не всички пътища водят към Рим”. Романите „Орисана за обич”, „Непокаяните” (трилогия), сборник разкази и новели „Пръстенът”. Сценарист на четири документални филма.

Носител на литературната награда "Златно Дунавско перо” и златен медал на Съюза на независимите български писатели за цялостно литературно творчество.

В момента живее и работи в село Драгомирово.

Коментари  
#1 Jordan 05-03-2015 12:27
Имах удоволствието да Видя Валентин на живо в предаването" сделка или не" ..ИЗключително ценен гражданин на света.Моля предайте на известния учен е -майл kaloianivanov@mail.bg s молба да се обади на негов добър колега...
Добавете коментар