Питаме се колко е нужно, за да имат децата на Бърдарски геран добри условия за игра навън. Оказва се, че доста...

Най-вече съзнание за опазване на вече изграденото, защото е много лесно да се руши всеки ден, за да си доказваме колко сме силни и велики. Само че защо трябва да чакаме да си дойде някой от мястото, където работи на стотици километри от родното село, за да отремонтира счупеното?

p1

С материали, предоставени от г-жа Цветомила Спасова, кмет на Бърдарски геран, Георги Бобойчев днес ремонтира люлките и пейката на детската площадка в центъра на селото, за да засрами всички тези, които всеки ден се препъват в безхаберието си и не си мърдат пръста, а все чакат някой друг да им реши проблемите. Георги сега работи със съпругата си Петя в Самоков и дори за краткото време на село намират начин да участват в живота тук. Лошото е, че примерът им няма да е заразителен, а вероятно още утре някой ще демонстрира слабостта и злобата си, унищожавайки труда на другите.

Помага и Нели Гърголова:

l2

l3

l4

Добавете коментарWarning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/falmisog/public_html/components/com_jcomments/tpl/default/tpl_form.php on line 210

Търсим Потомци

Родовата памет на банатските българи

Родовата памет на банатските българи Родовата памет на банатските българи

Разбери повече тук

Кулинарно

Традиционни банатски рецептиТрадиционни банатски рецепти

Виж тук рецептите на банатчаните