вечер на семейството

На 28 декември Бърдарски геран се състоя първата "Вечер на семейството", организирана от католическата енория "Свети Йосиф", читалище "Съединение-1923" и кметството. В католическия календар първата неделя след Рождество Христово е празникът на Светото семейство - Исус, Мария и Йосиф, затова по цял свят семействата в енориите се събират заедно да празнуват на този ден с музика, песни, танци и много веселие.

Дякон Койчо Димов приветства всички присъстващи и разказа за историята на този празник, за значението на семейството за обществото и за най-важното, което държи едно семейство заедно - любовта и доверието. По примера на Мария и Йосиф и нашите семейства да устояват на трудностите в живота и да отгледат деца, които са обичани и възпитавани като отговорни личности.

Г-жа Цветомила Спасова, кмет на село Бърдарски геран, активно помагаше при задаването на въпросите от викторината, а последният въпрос бе специално за нея: "Колко семейства има в селото?".

В кулинарната изложба този път участваха само погачи - първото място спечели погачата, украсена по традиционен начин - както се е украсявала едно време по сватбите питата на старата сватя.

С много танци и добро настроение премина вечерта, а повече снимки можете да видите тук http://picasaweb.google.com/vestitelbsl/orpjTB#


Добавете коментар