вечер на семейството

На 28 декември Бърдарски геран се състоя първата "Вечер на семейството", организирана от католическата енория "Свети Йосиф", читалище "Съединение-1923" и кметството. В католическия календар първата неделя след Рождество Христово е празникът на Светото семейство - Исус, Мария и Йосиф, затова по цял свят семействата в енориите се събират заедно да празнуват на този ден с музика, песни, танци и много веселие.

Дякон Койчо Димов приветства всички присъстващи и разказа за историята на този празник, за значението на семейството за обществото и за най-важното, което държи едно семейство заедно - любовта и доверието. По примера на Мария и Йосиф и нашите семейства да устояват на трудностите в живота и да отгледат деца, които са обичани и възпитавани като отговорни личности.

Г-жа Цветомила Спасова, кмет на село Бърдарски геран, активно помагаше при задаването на въпросите от викторината, а последният въпрос бе специално за нея: "Колко семейства има в селото?".

В кулинарната изложба този път участваха само погачи - първото място спечели погачата, украсена по традиционен начин - както се е украсявала едно време по сватбите питата на старата сватя.

С много танци и добро настроение премина вечерта, а повече снимки можете да видите тук http://picasaweb.google.com/vestitelbsl/orpjTB#


Добавете коментар


Търсим Потомци

Родовата памет на банатските българи

Родовата памет на банатските българи Родовата памет на банатските българи

Разбери повече тук

Кулинарно

Традиционни банатски рецептиТрадиционни банатски рецепти

Виж тук рецептите на банатчаните