На 18.09.2021г. ансамбъл "Фалмис" бе част от празника в Бърдарски геран пред очакващия своето спасение храм "Дева Мария - Майка на Светата надежда". Бе отслужена литургия от монс. Страхил Каваленов, епископ на Никополската Католическа Епархия, в съслужение с отците Койчо Димов, Валтер Гора, Салваторе Фрашина, Енцо Ди Клерико и Паоло Кортези. Епископът подчерта, че свидетелство за силата на вярата е това, че храмът се възражда от упованието на хората в Божията благодат, а не от власти или държавни институции. Монсеньорът измоли специална молитва към Дева Мария – Майка на Светата надежда и благослови нейната икона, която подари на г-жа Мариела Калчева, председател на Фондация "Дева Мария - Майка на Светата надежда".
 
Събитието приключи на площада в центъра на с. Бърдарски геран, където ансамбъл "Фалмис" поздрави всички присъстващи с банатски български танци, представени в носии, любезно предоставени от "Северняшки ансамбъл - Плевен", с любезното съдействие на Община Плевен.
 
С това събитие официално се поставя началото на сътрудничеството между Фондацията и Никополската Епархия, като целта на Фондацията е да работи напълно безвъзмездно за възстановяването на храма, превръщайки го във втори такъв към Енория "Св. Йосиф", с. Бърдарски геран, където да могат да се отслужват литургии и тайнства и да свидетелства за силата на християнската вяра и човешките възможности, получили Божията благословия.