Светлана Караджова

Светлана Караджова

Родена на 18.09.1973 г. По произход от Бърдарски геран. Основател на танцов състав „Фалмис“ и танцьор. Приема запазването на банатския български фолклор като мисия. Обичта й към общността прелива във всички направления – освен, че танцува, тя и участва в шиенето на носии като бродира с мъниста уникалните ризи, наречени „дрешчета“.
Вярва в бъдещето на банатските българи, въпреки всички трудности и превратности.

Данаил Друмев

Данаил Друмев

Роден на 6 август 1983 г. По произход от Бърдарски геран. Живее и работи в София. Един от основателите на ТС „Фалмис“. Отговаря за озвучаването на репетициите. Харесван от всички фотографи заради чаровната си усмивка и сценично поведение.

Георги Мирчев

Георги Мирчев

Роден на 4 февруари 1988 г. По произход от Бърдарски геран. Живее и работи в София. Един от основателите на ТС „Фалмис“. Невероятна опора на първите репетиции и експертна помощ в обучението на новите танцьори, благодарение на дългогодишния си стаж в танцовия състав в Бърдарски геран.
Човекът, който най-добре може да обясни и покаже практически „вдигането“ на чардаша.

Катерина Велчева

Катерина Велчева

Родена на 12 юли 1993 г. По произход от Бърдарски геран. Завършва актьорско майсторство в Благоевград. . Един от основателите на ТС „Фалмис“. Актьорските й умения и всеотдайност помагат за успешния дебют на състава. Занимава се с банатски български танци от дете, а обиграното й сценично поведение печели публиката винаги.

Даниел Александров

Даниел Александров

Роден на 10 ноември 1991 г. По произход от Бърдарски геран. Живее и работи в София. Един от основателите на ТС „Фалмис“. Танцува банатски танци от дете с танцовия състав на Бърдарски геран. Строг и пунктуален на репетициите, с усет за точността на изпълнението.

Светлин Топчев

Светлин Топчев

Роден на 5 декември 1993 г. По произход от Бърдарски геран. Живее и работи в София. Един от основателите на ТС „Фалмис“. Влага сърце и душа в живота на танцовия състав, където за пръв път научава банатските танци и става един от сериозните негови стълбове. Отговорен и ангажиран, всеотдаен и горящ за каузата.

Гергана Живкова

Гергана Живкова

Родена на 6 май. Родителите й са от Бърдарски геран, но детството й преминава в Ботевград. Живее и работи в София. Един от основателите на танцовия състав.
Нейният танцов дебют е именно с танцов състав „Фалмис“, а пътешествието към корените й помага да поддържа връзка с паметта на общността и да бъде осъзнат и активен нейн представител.

Благой Вангелов

Благой Вангелов

Роден на 22 септември 1978 г. в София. Корените му са македонски, но сърцето му е съпричастно на банатската българска кауза. Живее и работи в София. Един от основателите на танцовия състав. Всеотдаен приятел на банатските българи , който дава сили, време и умения за запазване на фолклора на малката уникална общност.

Ема Доковска

Ема Доковска

Родена на 12 септември 2002 г. По майчина линия с произход от Бърдарски геран. Живее и учи в Русе. Един от основателите на танцовия състав.
Танцува банатски танци от 6-годишна с танцовия състав на Бърдарски геран. Ема е един от примерите как връзката с Банат и активното поддържане на отношенията с банатските българи в Румъния и Сърбия може да се възпита от ранна детска възраст и да даде добри плодове.

Михаела Заимова

Михаела Заимова

Родена на 24 юни. По произход от Смолян. Живее и работи в Благоевград. Един от основателите на ТС „Фалмис“. Приятел на банатските българи, които помогна в трудния момент на дебюта на танцовия състав и научава банатските танци за две репетиции, след което излиза на сцената и печели публиката с присъствието си, допринасяйки за невероятния успех на първото излизане пред публика на „Фалмис“.

Тереза Чуканова

Тереза Чуканова

Родена на 18 октомври 1979 г. Родителите й са от Бърдарски геран, но детството й преминава в Драгоман. Живее и работи в София. За пръв път научава банатските български танци в танцов състав „Фалмис“. Жертвоготовна и упорита, усмихната и отдадена на екипа до краен предел.
Един от примерите как връзката с корените не е прекъсната дори да живееш цял живот извън малкото село, откъдето са предците ти.

Йовка Шекова

Йовка Шекова

Роденa на 7 ноември 1988 г. По произход от Бърдарски геран. Живее и работи в София и на Черноморието. Танцува банатски танци от ранна детска възраст със състава на Бърдарски геран. Винаги готова да помогне с каквото може, сред първите във всяка инициатива. Усмивката й заразява публиката и печели сърцата в името на „Фалмис“

Надя Кръстева-Живкова

Надя Кръстева-Живкова

Родена на 10 октомври 1984 г. Омъжена е за банатски българин, което я прави съпричастна към каузата на общността. Живее и работи в София. Помага на „Фалмис“ в трудни моменти с всеотдайност и професионализъм.

Кристияна Първанова

Кристияна Първанова

Родена на 29 май 1998 г. Родителите й са с произход от Бърдарски геран. Живее, учи и работи в София. Танцува банатски танци от ранна детска възраст със състава на Бърдарски геран. Иска творчески да се занимава с танцов фолклор, което я превръща в нашата надежда в обозримо бъдеще да подпомогне „Фалмис“ с разработката и разучаването на нови танци.

Зорница Вангелова

Зорница Вангелова

Родена на 20 януари 1976 г. Връзката й с банатските българи не е по кръв, а по сърце, което я превръща в един от верните приятели на общността. Живее и работи в София. Първите си стъпки в танца прави именно във „Фалмис“, а всеки нейн успех в разучаването на банатските танци е радост за целия екип.

Павлин Топчев

Павлин Топчев

Роден на 22 юли 1993 г. Родителите му са с произход от Бърдарски геран. Живее и работи в Червен бряг. За пръв път разучава банатските танци с „Фалмис“ като плахо прави първите си стъпки, но упорито преследва постигането на майсторство, учейки се от по-опитните.

Любомир Павлов

Любомир Павлов

Роден на 15 май 1988 г. По произход от Бърдарски геран. Живее и работи в София. За пръв път започва да учи банатските български танци с екипа на „Фалмис“. Упорит и всеотдаен, бързо навлиза в танците и вече е един от основните стълбове на състава. Поредният пример, че паметта може да се пази независимо от това къде живееш, ако сърцето ти гори с пламъка на общността

Галин Георгиев

Галин Георгиев

Галин Георгиев е роден на 11 юли 1976 г. в Сливен. Страстта му към историята и родното се проявява в работата му като етнограф към Института за етнология и фолклористика към БАН. Работи и живее в София. По странната логика на съдбата с банатските българи го свързва дългогодишната му теренно-пручвателска работа сред бесарабските българи. Галин е човекът, който свърза Светлана Караджова и Петър Добрев, кмет на с. Бабата, Украйна, а тази връзка роди стратегията за сближаване на потомците на двете исторически диаспори - банатските и бесарабските българи

Алекс Радков

Алекс Радков

Роден на 15.07.1999 г. в гр. София. Баща му произхожда от Бърдарски геран, но Алекс не е имал възможността да се докосва често до естествената среда на общността. Интересът към корените, диалекта и книжнината на банатските българи се появява с наближаването на пълнолетието му. Търси връзка с танцов състав "Фалмис" и от есента на 2017 г. става редовен член. Дебютът му на сцена е на концерта "Фалмис и приятели" на 26 януари 2018 г. в София.

Магдалена Почеканска

Магдалена Почеканска

Родена на 27 февруари 1982 г. По произход от Бърдарски геран. Живее и работи в София. Танцува банатски танци от дете с танцовия състав на Бърдарски геран. Възпитана във вярност към традициите на общността и стремеж към опазването им. Завръща се към танците след дълго отсъствие именно с танцов състав „Фалмис“ като участва в концерта по повод честването на 20-годишнината от създаването на концепцията „Фалмис“.

Тодор Ставракев

Тодор Ставракев

Тодор Ставракев е роден в Бургас на 27 май 1990 г. Фактът, че живее в Приморско, не му попречва да стане част от "Фалмис" - когато любовта се намеси, няма граници за възможностите. Танцьорката Йовка Шекова става причината Тодор да открие нетрадиционния фолклор на банатските българи и дори да стане част от състава, като бързо усвоява танците и ги изпълнява с много чувство.

Присъедини се и ти!!!