поклонничество до Мария Радна

На втория ден станахме рано и от 8 ч. участвахме в литургията, отслужена от свещеник Тити, когото този месец ще преместят от тази енория. След това потеглихме на път. След няколко километра спряхме за закусваме и отново продължихме бързо, защото този преход е най-дългия от целия маршрут. Както първия ден пътуването премина в молитва за онзи, чието име бяхме изтеглили при тръгването.

Вечерта стигнахме в Арад и там нощувахме.
На третия ден станахме отново рано, за да можем да излезем от града преди голямото движение. На края на града ни чакаха няколко човека, които исках да се присъединят към групата ни, така докато стигнем до Радна, ние станахме много повече от началото.
Пристигнахме към 17,30 ч. в църквата в Мария Радна, в сърцата ни беше голяма радост, а от 18 ч. участвахме в литургията. В 20 ч. молихме броеницата, след това имаше обожаване в храма.
Беше едно дълго пътуване, но само помощта на Бога и на Дева Мария всички мина благополучно, за което им благодарим от сърце.

поклонничество до Мария Радна


На 7 септември всички банатски българи се събират в Мария Радна, за да славят заедно рождението на Дева Мария. Първата литургия бе на Винга, след това на Стар Бешенов, а след нея проповядва за всички свещеник Яни Василчин. Последна беше литургията на българите от Брещя. От 13 ч. започна Кръстния път  на хълма, а като стигнахме на върха слушахме проповед от свещеник Матей Калапиш.

 

Кръстен път в Мария Радна

 


Добавете коментар