Макар и с известно забавяне, третият  том на поредицата „Родовата памет на банатските българи“ набира сили и през есента ще се появи на бял свят.

Поредното дарение от 20 лв. пристигна от Димитровград, от Иван Михайлов Софранов, който написа историята на своя род. Такава, каквата я е запомнил, побрал в страниците тъжни и весели спомени, разказвайки за клонки от голямото дърво на Киларвите от Бърдаре и Софранови от Гостиля, както и за много други родове, пресекли пътя им.

Предпоследно повикване за всички, желаещи родовите им истории да попаднат в третия том!!! Молим до края на юни да ни изпратите своите материали, за да можем да подготвяме книжката за печат.

Очаквана премиера в София – към края на септември.
 Коментари  
#1 Guest 11-07-2012 21:26
Abe v nasija Star Besenov ima mnogo semejstva Sofranovi, tam sa Sofran. Kakto vizdam i v Balgarija ima mnogo semejstva Sofranov, de ne sme vsicki edna rodnina?
+1 #2 Светлана Караджова 12-07-2012 09:11
Със сигурност са от един корен тръгнали, но е било преди доста години :-) А сега ще е интересно, ако повече от клонките Софранови разкажат историите си и да видим къде ще се срешнат в миналото.
Добавете коментар


Родовата памет на банатските българи

Родовата памет на банатските българи Родовата памет на банатските българи

Разбери повече тук

Кулинарно

Традиционни банатски рецептиТрадиционни банатски рецепти

Виж тук рецептите на банатчаните