Макар и с известно забавяне, третият  том на поредицата „Родовата памет на банатските българи“ набира сили и през есента ще се появи на бял свят.

Поредното дарение от 20 лв. пристигна от Димитровград, от Иван Михайлов Софранов, който написа историята на своя род. Такава, каквата я е запомнил, побрал в страниците тъжни и весели спомени, разказвайки за клонки от голямото дърво на Киларвите от Бърдаре и Софранови от Гостиля, както и за много други родове, пресекли пътя им.

Предпоследно повикване за всички, желаещи родовите им истории да попаднат в третия том!!! Молим до края на юни да ни изпратите своите материали, за да можем да подготвяме книжката за печат.

Очаквана премиера в София – към края на септември.
 Коментари  
#1 Guest 11-07-2012 21:26
Abe v nasija Star Besenov ima mnogo semejstva Sofranovi, tam sa Sofran. Kakto vizdam i v Balgarija ima mnogo semejstva Sofranov, de ne sme vsicki edna rodnina?
+1 #2 Светлана Караджова 12-07-2012 09:11
Със сигурност са от един корен тръгнали, но е било преди доста години :-) А сега ще е интересно, ако повече от клонките Софранови разкажат историите си и да видим къде ще се срешнат в миналото.
Добавете коментар