Асеново

При   представянето  на част ІI на книгата   „Родовата  памет  на  банатските  българи” на  16.12.2010 г. в СУ „Св.Климент Охридски” в София,   г-жа Ани  Бараковска  от Благоевград, автор на една от родовите истории поместени в книгата, с вълнение и надежда ни показа очевидно скъпа на сърцето й снимка от детството, на която е облечена в асеновска  павликянска носия.

Спомняше   си  само, че  снимката е  правена  през 1957 г. в с.Асеново.

Желанието й да открие другарката си от снимката и да се свърже с нея, беше  голямо. Г-жа Мария  Иванова, секретар на  читалище  „П.Парчевич” в с.Асеново, се притече на помощ за да изясним, че другото момиче  е  Юлия Николова Бунева,  по  мъж Грос, сега живееща в Асеново. Фотографията  е правена  на   сватбата  на  Мария  Лебанов на  25 октомври 1957 г. в с.Асеново.

Радостно е, че се  възстанови  едно отколешно  приятелство от най-новата история на банатските българи и то благодарение на събитие организирано от дружеството.

Коментари  
#1 Guest 07-01-2011 10:50
Приятно е да ни спохождат такива новини! Споделените общи спомени и малки човешки радости ни подмладяват и сплотяват общността ни.
Добавете коментар