Мили внучета от 5, та чак до 35 годишни,

Наближава един хубав празник - на мама, но той е празник и на вашата скъпа баба. Почти всички Вие имате компютри. Не забравяйте, наши скъпи слънчица, че повечето от тях са купени с помощта на баба и дядо. Искате ли, милички, да подарите на вашите баби най-скъпия за тях подарък и то без една стотинка?

Сега ще Ви кажа как...

Седнете с бабите пред компютъра и ги научете да влизат в интернет, само в сайта www.falmis.org , където ще прочетат за своите деди, за своите близки и роднини, които не са виждали от много години -някои дори и от детството си, а с някои  никога не са се виждали.

Те не само ще прочетат за тях,а с много от тях ще се свържат по Skype. Това ще е най скъпият подарък за баба и дядо. Научете ги! Това е да натиснат само няколко клавиша, те са грамотни и ЩЕ  СЕ  СПРАВЯТ!

Не забравяйте как скъпо ще Ви се отблагодарим за това. Ако всички приемете идеята ми, от сърце и се запалите да слушате разказите за дедите си ОТКЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ и защо, КЪДЕ СА ОТИШЛИ  И  ЗАЩО СА СЕ ВЪРНАЛИ. 

Тогава защо да не си организираме една ЕКСКУРЗИЯ до тези места и ги видим с очите си.        

                                      БАБА  ЙОЛИ        
с. Щръклево

Коментари  
+3 #1 Guest 03-02-2011 15:51
Браво за статията! Интересна идея и определено ще я пробвам. Моята баба и без това си е запалена по компютрите - говорим си по скайп, от години си пишем смс-и и гледаме филми заедно. :lol:
+2 #2 Guest 04-02-2011 15:59
Присъединявям се към призива на "баба Йоли" и се надявам банатчаните в и извън България да преодолеят досегашната си свенливост и вероятно недоверчивост и да засилим обмена на информация във falmis.org, особено по историята си, защото времето все по-силно заличава много ценни и поучителни спомени.Без тези спомени се губи нашата идентичност.
+2 #3 Guest 14-02-2011 13:28
Подкрепям идеята и тъй като читалището ни вече има възможност чрез Глобални бибилиотеки да работи с хората и най вече с по- възрастните, ще направим всичко възможно да научим повече баби да ваботят в интернет, да четат нашите страници и да дават идеи, защото "мъдростта е във възрастта".А ние имаме нужда от мъдри съвети...Похвал но на баба Йоли и поздрави на колегите от Щтръклево...
Добавете коментар