Враца

Това е част от общността на католиците във Враца, които се събират всяка неделя от 14 до 16 ч. Дякон Койчо Димов ходи редовно, за да могат заедно да положат основите на бъдещата енория във Враца. Обикновено групата е по-голяма, но на 25 декември, когато е тази среща, мнозина са били по родните си места.

Католици от селата в Никополска епархия и доста поляци полагат основите на бъдещата енория. Всички са много ентусиазирани и благодарни, че най-после епархията се е сетила и за тях, затова с готовност дават всичко от себе си в най-скоро време да имат и храм.

Засега двата часа преминават в литургия на словото и катехизис, а от пролетта, когато дякон Койчо Димов ще е ръкоположен за свещеник, ще се отслужва и Евхаристия.

Сбирките намериха топъл подслон от собственика на автошкола ДИГСИ г-н Димитър Коцилковски, който дава за ползване залите на школата безвъзмездно, с единствената мисъл да помогне на малката все още общност.

Можете да се присъедините към католиците във Враца - всяка неделя от 14 до 16 ч. заповядайте в бл. 34 на кв. Дъбника - търсете залите на автошкола ДИГСИ.

За контакти - дякон Койчо Димов, католическа енория "Свети Йосиф", Бърдарски геран, тел. 09135/ 527

(Снимката е дело на Димитър Лъжов).
Добавете коментар