През 2020 г. Дружеството на банатските българи в България - Фалмис съвместно с Кметство Бърдарски геран и Народно читалище "Съединение-1923" - с. Бърдарски геран организират ежегодното събитие Балът.

„Фалмис“ пое организацията на годишното събитие в Бърдарски геран „Балът“, което се провежда последната събота на август. Това включва пиар, реклама, участие на танцьорите и музикантите, професионално водене на вечерта, фотографи. За всички на площада отново свири Замфировската духова музика с ръководител Атанас Димитров. Читалището се включи с атракциите в прекрасно поддържания музей и с танцови двойки в първата част на Бала.

Идеята ни цялата общност да се включи в събирането на средства за посрещането на гостите ни от Стар Бешенов за годишния концерт на „Фалмис“ през януари не намери подкрепа, въпреки усилията от наша страна да дадем всичко от себе си. Показахме целия си репертоар от банатски български танци, унгарски танци и полски танци. Равносметката ни помогна да направим изводи, които да ни предпазят от ненужни инвестиции на време, труд и нерви в бъдеще. С това „Фалмис“ приключи участията си в Бърдарски геран.

Благодарим на Община Бяла Слатина за подкрепата и подсигуряването на сцената и финансирането на оркестъра!

Благодарим на фотографа ни Асен Великов за чудесните снимки и за това, че беше с нас! (албум с банатски носии и албум с тракийски носии)

Благодарим на всички жители и гости на селото, които ни аплодираха и ни дадоха частица радост!

На 29 август в Бърдарски геран бе дебютът на новата ни продукция. Ансамбъл "Фалмис", с хореографа си Димитър Корчаков, възстанови автентичните тракийски хора от село Безмер, Ямболско и ги показа на сцена за първи път след 34 години. Записът, по който са възстановени, е предоставен от Диляна Курдова, а е заснет на Националния събор в Копривщица през 1986 г. Музиката е изпълнена от музикантите: Петьо Костадинов от оркестъра на Българското национално радио - гайда, Росен Генков от оркестъра на БНР - гъдулка и Атанас Стоянов - тъпан. Записът се осъществява в студиото на ANP Music Production. Участват танцьорите на ансамбъл "Фалмис" заедно с Николай Бояджиев, Никол Симеонова и Бетина Христова от Асти Денс.